Bij sommige beroepen is het noodzakelijk om zeker te stellen dat een werknemer lichamelijk en mentaal in staat is om het werk goed te kunnen uitvoeren. Een medische keuring kan uitwijzen of dit het geval is en is vaak een voorwaarde om de werkzaamheden te mogen uitvoeren. Als werkgever mag je zo’n keuring ook alleen voor dit doel laten uitvoeren. Het is dus geen selectie-instrument voor sollicitatieprocedures. Wij vertellen je graag of een keuring in jouw specifieke bedrijfssituatie noodzakelijk en/of verplicht is. En natuurlijk zijn we je ook graag van dienst bij het inrichten en uitvoeren ervan.

Medische keuringen

Noodzakelijk, verplicht en doelgericht

Een bekend voorbeeld van een noodzakelijke en verplichte keuring is dat van een treinmachinist vast moet staan dat hij of zij niet kleurenblind is. Dit maakt meteen ook duidelijk dat een medische keuring doelgericht moet zijn. De keuringsarts mag alleen vragen stellen en onderzoeken inzetten die passen bij het doel waarvoor de keuring wordt ingezet. Daarnaast is er nog een hele reeks andere regels en voorwaarden, op www.rijksoverheid.nl lees je er meer over.

Interesse?

Regel direct een vrijblijvende offerte

Deskundig advies en professionele uitvoering

Wij denken graag met je mee over de noodzaak en de inhoud van medische keuringen. Voor de uitvoering doen we een beroep op een geregistreerde bedrijfsarts, zoals de wet voorschrijft. Zo weet je zeker dat alles professioneel en volgens de regels verloopt. Ben je op zoek naar mogelijkheden om de gezondheid van ál je werknemers te bewaken? Dan is een medische keuring niet het juiste instrument. Je kunt wel preventief medisch onderzoek aanbieden waar je werknemers op vrijwillige basis aan kunnen deelnemen. Ook hierbij zijn we je graag van dienst.