Door werknemers regelmatig de gelegenheid te bieden preventief medisch onderzoek te ondergaan, laat je als werkgever zien dat hun gezondheid je aan het hart gaat. Zo’n onderzoek brengt de lichamelijke en mentale fitheid in kaart en gaat na hoe het werk die beïnvloedt. Ook maakt het werknemers bewust van de waarde van een gezonde leefstijl. Zo biedt het een check hoe werknemers gezond en met plezier kunnen blijven werken.

Preventief medisch onderzoek

Gezondheidsproblemen in ieders belang voorkomen

Preventief medisch onderzoek (PMO) wordt ook wel periodiek arbeidsgezondheidskundig onderzoek (PAGO) genoemd en is wettelijk verplicht. Dat wil zeggen: de wet verplicht werkgevers om het aan te bieden, werknemers zijn niet verplicht om deel te nemen. Wij zien het vooral als een manier om als te werkgever te laten zien dat je goed voor werknemers wilt zorgen, door gezondheidsproblemen in ieders belang te voorkomen.

Interesse?

Regel direct een vrijblijvende offerte

Onderzoek dat iedereen verder brengt

Een PMO levert alleen iets op als iedereen het vertrouwen heeft dat hij er iets mee opschiet. Je werknemers moeten erop kunnen vertrouwen dat het onderzoek tot doel heeft hun gezondheid te beschermen en dat de privacy goed geregeld is. Hun gezondheidsgegevens horen niet te worden gedeeld met hun werkgever of diens verzekeraar. Tegelijkertijd moet jij als werkgever de zekerheid hebben dat je op basis van de bevindingen óók zinvolle adviezen krijgt. Wat kun je doen om je bedrijfsaanpak voor preventie nóg verder te verbeteren?

Zorgvuldige balans en individueel maatwerk

Onze specialisten weten precies hoe je de balans tussen werkgevers- en werknemersbelangen bewaart en het gedeelde belang scherp in het vizier houdt. We koppelen risico’s en gezondheidsbedreigingen rechtstreeks aan werknemers terug en geven hen waar nodig persoonlijk advies over gezond werken en leven. Daarnaast vertalen we onze bevindingen naar praktische, niet tot individuele personen herleidbare tips voor verdere verbetering van de preventie. Zo zorgen we dat het PMO iedereen verder brengt. Ook handig om te weten: we kunnen vooraf voorlichting aan je werknemers verzorgen en voeren het PMO bij voorkeur op jouw bedrijfslocatie uit. Hierdoor vergroten we sterk de kans op deelname en krijgen we meteen een goede indruk van je onderneming. Dit stelt ons in staat je volledig op maat te adviseren.