Werknemers die vragen of zorgen hebben over gezondheid en werk, kunnen altijd bij ons terecht. Dus ook als ze niet ziek zijn, of als gezondheidsklachten hen nog niet belemmeren om hun werk te doen. Onze bedrijfsarts denkt dan met hen mee hoe ze kunnen voorkomen dat dit in de toekomst wel gebeurt. Ook als werkgever kun je rekenen op preventief advies over gezondheid en werk. We denken graag met je mee als jij daar behoefte aan hebt, maar aarzelen ook niet om ongevraagd met suggesties te komen. Zo helpen we je onderneming nog sterker te maken.  

Preventief advies gezondheid en werk

Luisterend oor en praktisch advies voor werknemers

Werknemers van bij ons aangesloten werkgevers kunnen altijd een afspraak met ons maken voor preventief advies. Wij volgen hierbij de wettelijke regels: werknemers hoeven dit niet vooraf met hun werkgever te bespreken en er zijn voor hen geen kosten aan verbonden. Een taakgedelegeerde of de bedrijfsarts zelf luistert naar het verhaal van de werknemer. Daarna krijgt deze praktisch advies over wat hij kan doen. Een onderdeel hiervan zal vaak zijn om met de werkgever in gesprek te gaan. De werknemer is altijd degene die bepaalt of dat ook inderdaad gebeurt. Als werkgever krijg je dus alleen iets te horen over het gesprek en het advies als je werknemer dat wil.

Gevraagde én ongevraagde suggesties voor werkgevers

Tegelijkertijd benutten wij informatie uit adviesgesprekken met werknemers wel altijd om af te wegen of we jou op een meer algemeen niveau kunnen adviseren. We leggen de informatie naast alles wat we al weten op basis van de risico-inventarisatie & -evaluatie (RI&E), preventief medisch onderzoek (PMO), verzuimbegeleiding en eventuele bedrijfsscans. Zien we bedreigingen waarvan jij op de hoogte moet zijn, of kansen om je onderneming sterker te maken? Dan krijg je dat zeker te horen. Daarnaast kun je altijd bij ons aankloppen met het verzoek om mee te denken over concrete vraagstukken. We zijn je graag van dienst.

Behoefte aan deskundig advies?

Regel direct een afspraak