Bedrijfsscan+

Doelgroep

Werkgevers met een bedrijfsgrootte vanaf ongeveer 20 tot 100 werknemers.

 

Uitvoering door

Een arbeidsdeskundig bedrijfsadviseur.

 

Context

Werkgevers zijn vooral geholpen met bevlogen en vitale medewerkers die geschikt zijn voor het werk waarvoor zij zijn aangenomen. Oftewel optimaal inzetbare medewerkers die goed functioneren. Maar hoe weet een werkgever of de personele inzetbaarheid in de eigen organisatie goed is geborgd? Een startpunt is dan het bepalen van een risicoprofiel.

 

Het risicoprofiel van de personele inzetbaarheid wordt bepaald door:

 

  • het vaarwater waar de personele organisatie zich in bevindt
  • de kenmerken van de personele organisatie (de bemanning)
  • de visie op werkgeverschap van de organisatie (de kapitein)
  • de mate waarin personele inzetbaarheid is geborgd (de boot)

 

Met het risicoprofiel beschikt de werkgever tevens over een praktisch hulpmiddel om verbeterpunten en beleid voor personele inzetbaarheid verder vorm te geven. Profijtgroep is niet alleen de werkgever maar ook de werknemers die in het bedrijf werken.

 

Dienstverlening

Na de opdrachtverstrekking krijgt de werkgever toegang tot de web based vragenlijst van de Bedrijfscan+. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 20 minuten. Na het invullen van de vragenlijst ontvangt de werkgever het resultatenrapport. De arbeidsdeskundig bedrijfsadviseur bestudeert het resultatenrapport en bezoekt de werkgever. Tijdens het gesprek bespreken de werkgever en de arbeidsdeskundig bedrijfsadviseur het resultatenrapport en plaatst de arbeidsdeskundig bedrijfsadviseur de uitkomsten in de juiste context. Na het gesprek stelt de arbeidsdeskundig bedrijfsadviseur het risicoprofiel op en ontvangt de werkgever een advies dat tevens een concept verbeterplan omvat. Na een periode van één of meerdere jaren kan de werkgever opnieuw de Bedrijfsscan+ inzetten. Hierdoor beschikt de werkgever ook over een effectiviteitsmeting van het uitgevoerde verbeterplan.

 

Doorlooptijd

Binnen 5 werkdagen na aanmelding van de opdracht ontvangt de werkgever de inlog voor de vragenlijst. Binnen 3 weken na ontvangst van de door de werkgever geretourneerde vragenlijst bezoekt de arbeidsdeskundig bedrijfsadviseur de werkgever en bespreekt het resultatenrapport. De werkgever ontvangt na het gesprek met de arbeidsdeskundig bedrijfsadviseur binnen 5 werkdagen de adviesrapportage. De totale doorlooptijd bedraagt daarmee 5 weken exclusief het aantal dagen dat dat de werkgever uittrekt voor het afronden van de vragenlijst.

 

Resultaat

Een concreet omschreven verbeterplan en vertrekpunt om de personele inzetbaarheid te optimaliseren. De deelgebieden in het verbeterplan omvatten personeels-, verzuim- en re-integratiemanagement alsmede preventie en gezondheidsmanagement.

 

Investering

De kosten van de Bedrijfsscan+ bedragen € 1240 exclusief de door de opdrachtgever verschuldigde 21% btw en inclusief reiskosten.

Heeft u een vraag?

 

Adres :

Papland 4D

4206 CL GORINCHEM

 

Telefoon :

085 130 41 54

 

E-mail :

arbo@vitaalondernemen.nl

 

Of stuur ons een bericht:

Formulier verzenden...

Er is een fout opgetreden in de server.

Formulier ontvangen.

Ik wil een:

Formulier verzenden...

Er is een fout opgetreden in de server.

Dank voor uw bericht. We zullen deze zo spoedig mogelijk in behandeling nemen..

Om welk abonnement gaat het?

Contact

Papland 4D

4206 CL GORINCHEM

Telefoon: 085 130 41 54

Email: arbo@vitaalondernemen.nl

Copyright 2023 | Vitaal Ondernemen